Ett axplock av våra träffar:

GOD MAT OCH FILMQUIZ

Fortbildningsdagarna i Tällberg gav inspiration, kraft, styrka och mod till fortsatt arbete för att utveckla film- och mediepedagogiken. Det blev exakt vad vi önskar få ut av våra fortbildningstillfällen! Stefan Ek från Film i Dalarna såg till att vi fick god mat, snöpromenad, spa-besök och filmquiz.

Läs mer om Tällbergdagarna

TWITTER OCH KVITTER PÅ ÖLAND

Programmet startade på onsdagskvällen då vi träffades på dokumentärfilmsklubben Doc Lounge i Kalmar för att se Malmöfilmaren Jessica Nettelbladts Jag är min egen Dolly Parton.

Läs mer om Utbildningsdagarna på Öland

IMAGE-PROBLEM FÖR FINKULTUREN UNDER MIK-DAGEN

Varje år anordnas MIK-Dagen av Kultur i Väst. Som vanligt var dagen fulladdad med intressanta och inspirerande föreläsningar som avslutades med en förhandsvisning av den prisbelönta regissören Sanna Lenkens ”Min lilla syster”.

Läs mer om MIK-dagen

MED BANDVAGN TILL MEDIEKUNNIGHET

Framtiden kommer med stor säkerhet, enligt Ulf Dalquist, att präglas av arbete med mediekunnighet. Detta arbete anser man vara den bästa vägen för att uppfylla myndighetens uppdrag med att hindra skadlig mediepåverkan bland barn och ungdomar.

Läs Fredrik Holmbergs rapport!

KVALITETSFILM I FOKUS

Filmpedagogerna Clara Sjöborg och Anna Söderberg, verksamma vid Folkets Bio i Stockholm, inbjöd sedan till ett samtal om kvalitetsfilm och filmpedagogik. De citerade den kvalitetsdefinition som lanserats av Svenska Filminstitutets grundare Harry Schein i 1963-års filmavtal.

Läs om dagarna i Stockholm